Vækstfonden

Hos Vækstfonden har man taget kampen op mod truslen fra hackere. Det er e-mails med enten onde links eller inficerede PDF’er, der efter it-driftschef Henrik Dalhof Jensens vurdering udgør den største sikkerhedsrisiko, og… ”en ting er sikkert, vi vil blive angrebet på et eller andet tidspunkt.”

Han forudsiger, at hacking er uundgåeligt. Vækstfonden er hverken i 2016 eller i de første måneder af 2017 blevet ramt, men de seneste år er organisationen vokset kraftigt – på to år er 100 medarbejdere blevet til 145 med forventning om, at tallet stiger til 200 ansatte inden 2019.

EN MUR OMKRING VIRKSOMHEDEN ER IKKE LÆNGERE NOK

Vækst, som betyder flere e-mails og det forstærkede trusselsbillede har fået it-driftschefen til at kigge sig om efter en next generation firewall. ”Hackerne er blevet meget mere avancerede, og derfor er det ikke længere nok at bygge en mur op omkring virksomheden, vi skal helt ud på brugernes individuelle arbejdspladser,” lyder det fra Henrik Dalhof Jensen, der personligt er meget optaget af problematikken og blandt andet holder sig opdateret via kurser samt rådgivning ved Datacon.

I tæt samarbejde med Datacon har Henrik Dalhof Jensen fundet en løsning, der er en kombination af Fortinets ’next generation’ firewalls og BitDefenders ’end point protection’.

Den nye sikkerhedsløsning overrasker Henrik Dalhof Jensen positivt: ”Fortinet kan stoppe alle de kendte trusler, og deres referenceblad omfatter kunder af en vis størrelse samt hostingselskaber, hvilket alt i alt viser, at de kan stå på mål for kvalitet og stabilitet.”

Men firewall’en kan ikke stoppe alt, derfor skal den fungere i samspil med antivirusprogrammet Bitdefender på brugermaskinerne. Henrik Dalhof Jensen forklarer, hvordan de to systemer komplementerer hinanden: ”De har hver deres styrker –  Fortinet tager al trafik ind og ud, den stopper alle kendte trusler. Problemet er imidlertid de fem til ti procent nye trusler, som kommer ind – dér er Bitdefender god, fordi den stopper det, der ser underligt ud og varierer fra normal praksis. Som det aktuelle billede ser ud, er vi i rimelig sikker havn med denne løsning. Jeg har en god fornemmelse for, at det er svært at blive ramt.”

Læs hele historien

LAD OS RINGE DIG OP

Send os dit nummer, så ringer vi dig op til en uforpligtende snak.