Aruba

MOBILITET I CENTRUM

Vi er mere mobile end nogensinde. Der rejses mere, og brugen af mobile elektroniske enheder er eksploderet i en sådan grad, at kommunikation, informationssøgning og arbejde via smartphones og tablets for mange er blevet så indgroet en del af hverdagen som det at børste tænder.

Det gælder specielt for en ny generation af kunder og mulige medarbejdere, der kan beskrives som #GenMobile.

Aruba Networks har i rapporten ’Are you ready for #GenMobile’ taget et kig på, hvad der definerer denne generation, som på mange måder udfordrer den måde, virksomheder er vant til at arbejde og tiltrække de mest eftertragtede medarbejdere på. Rapporten giver blandt andet indblik i #GenMobiles forventninger og ønsker i forhold til arbejde, og hvordan, du som arbejdsgiver bedst kan imødekomme deres mobile behov.

GENERATION PÅ TVÆRS OG ANDRE ARBEJDSTIDER

En interessant detalje ved #GenMobile er, at den dækker over forbrugere og medarbejdere i alle aldre. Der findes dog en underkategori, der kan defineres som den yngre #GenMobile (de 18-35-årige). Denne gruppe har vist sig at have den højeste præference for at arbejde mobilt.

Et karaktertræk ved #GenMobile er, at de har et meget anderledes forhold til arbejdstider end tidligere generationer. Begrebet “traditionel arbejdstid” passer dårligt med denne generation, som foretrækker at bruge deres mobile enheder og diverse Wi-Fi-forbindelser til at arbejde fleksibelt. Det betyder på ingen måde, at der er tale om dovenskab, da #GenMobile er meget fokuseret på deres produktivitet. 45% af de adspurgte medlemmer af #GenMobile, som har deltaget i Arubas undersøgelse siger, at de arbejder mest effektivt før 09:00 eller efter 18:00. Derfor kan introduktion af fleksible arbejdstider være med at til at øge produktiviteten samt den generelle medarbejdertilfredshed.

Efterspørgslen efter fleksible arbejdstider er simpelthen blevet en topprioritet. Over halvdelen af de adspurgte sagde, at de foretrækker at arbejde hjemmefra eller eksternt to til tre dage om ugen frem for 10% mere i løn. 37% forventer at have mulighed for mere fjernarbejde i fremtiden. Kun 4,5% forventer mindre fjernarbejde. Næsten en tredjedel (29,3%) foretrækker at kunne lægge en del af deres arbejdstid i de sene aftentimer.

Derfor er fleksibilitet i forhold til arbejdstider en mulighed for virksomhederne til at skabe besparelser, samt forbedre produktiviteten. Det kan dog kræve opgraderinger af netværks- og it-sikkerhedssystemer.

MOBILE ENHEDER FRA VIRKSOMHEDEN

Mobile enheder er overalt – og deres popularitet viser ingen tegn på at aftage. Det gælder dobbelt for #GenMobile, der forventer at kunne tilgå deres arbejdsnetværk fra hvor som helst, når som helst.

#GenMobile har også specifikke ønsker, når det kommer til netværksformer. Hovedparten af respondenterne (80%) ønsker trådløs Wi-Fi tilslutning, mens teknologier som 4G og 3G kun foretrækkes af henholdsvis 5,2% og 6,9%. Wi-Fi synes med andre ord at være den overvældende favorit.

Tendenserne er et opråb til virksomheder om, at netværk er et vigtigt indsatsområde. De skal sikre, at de korrekte sikkerhedsforanstaltninger er på plads, så medarbejderne kan gemme firmaoplysninger på mobile enheder uden, at det medfører øgede sikkerhedsrisici. Ydermere er det vigtigt at sikre de internetforbindelser, der anvendes – især Wi-Fi.

GØR KLAR TIL #GENMOBILE I 3 TRIN

Tre centrale budskaber fra Arubas rapport om #GenMobile er:

  • Medarbejdere forventer i stigende grad at bruge mobile enheder i forbindelse med deres arbejde. De fleste af dem foretrækker Wi-Fi-netværk. Arbejdsgiverne bør sørge for at afsætte rigelig budget for at give fleksible og sikre netværksforbindelser til medarbejdere.
  • Fleksibel arbejdstid og fjernarbejde er en topprioritet for #GenMobile. Arbejdsgiverne bør tage højde for dette voksende behov for at arbejde uden for den traditionelle kontortid. Det er noget, der muligvis skal inkluderes i overvejelser for it-afdelingen, inklusiv tidspunkter for sikkerhedskopiering af data.
  • Hensyn til #GenMobiles krav og prioriteter vil gøre virksomheder i stand til at positionere sig konkurrencedygtigt i kampen om at tiltrække og fastholde #GenMobiles talent. Deres evne til at give fleksibilitet og mobilitet bliver afgørende faktorer i denne kamp.

LAD OS RINGE DIG OP

Send os dit nummer, så ringer vi dig op til en uforpligtende snak.