Traditionel software og hardware fungerer ofte som en trappe, hvor du opgraderer i trin. Det betyder udgifter til produkter, du måske først rigtig kommer til at bruge om seks måneder eller et år.

Sådan er det ikke med Datacons ’Flexible Capacity’-service.

Flexible Capacity (FC) giver dig fuld kontrol over opgradering af software og hardware, og kan finjusteres til at passe til de behov, du står med nu og her – og leverer mulighed for fleksibel, løbende justering, efterhånden som behovene udvikler sig.

Det bedste billede er måske, at FC fungerer som en bruser, hvor du får fuld kontrol over hanerne og kan indstille dem til den perfekte ’it-temperatur’.

FC leveres i samarbejde med Hewlett Packard Enterprise (HPE), som har udnævnt Datacon til officiel HPE Platinum Partner.

Bedste af begge verdener

HPE har i en årrække arbejdet på udvikling af fleksible løsninger til virksomheder. Det er sket ud fra den betragtning, at virksomhederne i dag står over for en forretningsmæssig virkelighed, der forandrer sig lynhurtigt, og hvor den teknologiske udvikling går lige så stærkt.

For at fremtidssikre sig, har mange virksomheder ’overinvesteret’ i it-kapacitet, som de ikke nødvendigvis har behov for nu og her. Mens det kan give en form for sikkerhed, har det også utilsigtede bivirkninger.

For det første fører det til merudgifter til software- og hardware-systemer, der i første omgang ikke tilfører merværdi. For det andet er der en reel risiko for, at den teknologiske udvikling overhaler, så en optimal løsning for din virksomhed lanceres seks måneder efter din investering.

FC kan, som, en nylig rapport fra den internationale analysevirksomhed International Data Corporation har vist, levere et godt alternativ til denne tilgang.

”Løsningen leverer skalerbar it, der er designet til at give kunderne de omkostningsmæssige fordele ved en offentlig cloud-service kombineret med styrkerne ved on-premise sikkerheds- og styringsløsninger. Den (FC, red.) understøtter servere, storage, netværk, software og konvergerede systemer. FC betyder, at udgifter bliver OPEX- i stedet for CAPEX-baserede,” lyder det blandt andet i rapporten.

Datacon kombinerer HPEs løsninger med mange års erfaring inden for levering af hardware og softwareløsninger til danske virksomheder. Vi ved, hvordan de danske forhold er, og hvordan de kan have indflydelse på virksomheders it-behov.

Vores egen cloud og hosting-løsninger leveres fra hovedsædet i Danmark. Det giver blandt andet mulighed for at reagere lynhurtigt på kundeforespørgsler.

Det lokale og internationale skaber en synergi, der med udgangspunkt i HPEs gennemtestede løsninger og Datacons egne software- og hardwaretilbud leverer de ultimative fleksible kapaciteter til din virksomhed.

Nye systemer minder om 90’erne

Kernen i FC minder en del om 1990’ernes telefonkontrakter. Der er nemlig tale om en ’pay-as-you-go’ model.

FC’s pay-as-you-go model betyder, at it-afdelinger kan udvikle en plan for deres integrerede systemer og skræddersy hardware og software-løsninger til at svare til deres specifikationer.

Nutidens datacentre skal være adrætte samt omkostningseffektive. For at opnå disse mål, er mange på vej over til en virtualiseret infrastruktur, som giver højere hastighed og samtidig fjerner en del af behovet for at købe overskydende kapacitet.

Et problem er så, at hvis uheldet er ude, så rammes hele virksomheden. Et nedbrud i it-afdelingen vil med andre ord lamme store dele af virksomheden.

Her giver FC også fordele, da det ud over at varetage store dele af din it-drift som tredjeparts tjenesteudbydere også gør det muligt at strømline fejlfinding, betale for det, virksomheden bruger, og udvide eller reducere kapaciteten – og omkostninger – efter behov.

Flexible Capacity i punktform

Flexible Capacity giver blandt andet følgende fordele:

  • Forbedret dataintegritet og forespørgsel-svartider.
  • Fleksibel skalering af it, så virksomheder kan gribe alle nye forretningsmuligheder og opgradere IT til at møde nye behov.
  • Eliminering af større kapitalinvesteringer i it (da fleksibel kapacitet betales med OPEX) samt omkostninger forbundet med investering i it udelukkende til spidsbelastninger eller fremtidig vækst.
  • Let oprettelse af et effektivt virtuelt miljø.
  • Nul up-front investeringer med betaling via OPEX.

Se HPE video om HPe fleksible løsninger her