Printer

MILJØVENLIGT PRINT ER EN GOD FORRETNING

 

Der findes ikke rigtig noget argument for at belaste miljøet mere end højst nødvendigt. Det gælder også virksomhedens print: Der skal ikke mere til end overblik, en fornuftig politik og moderne maskiner, der svarer til behovet. Og så er der oven i købet en økonomisk sidegevinst.

 

Vi bruger sparepærer, skærer ned på oksekødet og lover hinanden også at skære ned på udlandsrejserne. Vi har forstået, at vi er nødt til at tage klimaforandringerne alvorligt og gøre en indsats dér, hvor vi nu kan.

Hvis du er it-ansvarlig, er du forhåbentlig ansat i en virksomhed, som også tager det fælles ansvar for miljøet alvorligt. Artiklen her sætter spot på et område, hvor du nemt kan sætte ind: firmaets printere. De fleste virksomheder kan spare en masse strøm og blæk/toner alene ved at indføre en printpolitik og være opmærksom på behov og forbrug, så læs med og få en række praktiske råd. Det er også et faktum, at printere, der er mere end nogle få år gamle, allerede er forældede i miljømæssig og økonomisk henseende.

N

En klimavenlig printpolitik

Det er altid en dårlig idé at indføre regler, som går ud over produktiviteten – uanset om det er reelt eller noget, kollegerne forestiller sig. Men hvornår er det egentlig nødvendigt, at virksomhedens printere er tilgængelige? Hvis en medarbejder udskriver en rapport hjemmefra en sen aften, bruger printeren energi på at starte op fra “power save”, så hvorfor ikke sætte den til automatisk at lukke ned for natten, når du går hjem?

Det er også smart at sætte maskinerne op, så printjob bliver gemt på den valgte enhed. Medarbejderen skal så hen og bekræfte udskriften, før jobbet bliver effektueret. Lyder det besværligt? Så tænk på, at næsten en tredjedel af alle print bliver smidt i skraldespanden direkte fra udbakken.

Printer
N

Vis kollegerne printmenuen

Som administrator kan du vælge at styre medarbejdernes printforbrug med software som HP Access Control og fx definere, hvem der må printe i s/h og farver. Men i stedet for at være restriktiv, kan du starte med at lære dine kolleger at bruge printdialogen. De færreste har sat sig ind i mulighederne, og det er jo ikke ligefrem svært. Hvis man skriver noter ud til eget brug, kan man spare halvdelen af forbrugsstoffet ved at vælge “kladde” eller “hurtig udskrivning” i stedet for standardindstillingen.

Så hvis du er administrator, bør du opsætte relevante valgmuligheder, undervise og gøre det nemt at printe miljøvenligt. Duplex, to word-sider i bredformat på arket og muligheden for at få dokumentet læst op i stedet – det tæller alt sammen.

N

Overblik og justeringer

Hvor stort er jeres printbehov? Hvor ligger spildet hos jer, hvis der er et? Hvilke enheder printer kollegerne fra, og er det de rigtige? Et overvågningsværktøj som HP Web JetAdmin hjælper dig med at få overblik over forbruget, inden du går i gang med at optimere printerflåden.

Hvis nogle af jeres maskiner er over fem år gamle, skal du være opmærksom på, at de forbruger omtrent dobbelt så meget energi som nye maskiner – som i øvrigt automatisk går i dvale efter 60 minutter. Og måske er det på tide at skifte fra toner- til blækpatroner? De er langt mere klimavenlige, fordi forbrugsstoffet ikke skal opvarmes. Blækprinterne støjer også mindre, så I får et bedre arbejdsmiljø, og de består af færre dele og er dermed nemmere at vedligeholde.

Medmindre jeres behov er meget begrænset, er det værd at overveje HP’s PageWide-printere: De er energieffektive, og ejeromkostningerne er lave. HP har generelt fokus på miljøet og tager ansvar for alle dele af produktionsprocessen, bl.a. også med genbrugsprogrammer. Og du kan selvfølgelig få ekspertbistand til at evaluere din printerflåde og klimaaftrykket.

Konkrete eksempler

 

En virksomhed udskifter 10 HP m775dn med 10 HP PageWide 785 F:

De årlige driftsomkostninger falder med 70 % (fra 6.334 kr. til 1.881 kr.).

Energibesparelsen er 2.474 kWh og CO2-besparelsen 1 ton pr. år.

En stor virksomhed moderniserer flåden og køber 262 printere, som er en blanding af PageWide og LaserJet:

Årlig driftsbesparelse: 30 %

Årlig energibesparelse: 22.753 kWh.

Årlig CO2 besparelse: 6 ton.

LAD OS RINGE DIG OP

Send os dit nummer, så ringer vi dig op til en uforpligtende snak.