Jan Misser

Datacons direktør Jan Misser hører til en sjælden race af trofaste sjæle. Han er årgang 1953, gift med gymnasiekæresten Annette siden 1979 og har en fast og stor vennekreds igennem mere end 40 år. Jan Misser bruger ord som anstændighed og ordentlighed, når han beskriver den it-virksomhed, han driver på 30. år.

”It-branchen er jo lidt pudsig: fra mange som starter op uden held, til dem der i lyntempo lander som milliardærer på forsiden af Børsen. Hos Datacon er vi mere som maratonløbere, der er lykkes med vedholdende flid og slid,” kommer det nøgternt fra den garvede forretningsmand.

Det lå ikke i kortene, at den unge gymnasiast fra Aurehøj Gymnasium skulle gå på CBS (dengang Handelshøjskolen) og allerede som 29-årig etablere sin første it-virksomhed. Han kom fra en funktionærfamilie i Gentofte, men fandt inspiration i to mere eventyrlystne onkler – én med ’en blomstrende entreprenørvirksomhed i Canada’ og én, der var advokat i København. ”Jeg havde nok en drøm om at blive advokat, hele idéen om justits og retfærdighed tiltrak mig, men jeg havde hverken tålmodighed eller flid nok,” lyder det fra Jan Misser, der dog er kommet i mål med mange af sine ambitioner.

Helt konkret er det lykkedes ham og hans forretningspartner, og Datacons anden ejer, Kenn Buhl, at holde Datacon på egne hænder med sorte tal på bundlinjen i alle årene. It-bobler og finanskrise er forceret med stærke værdier som fundament.

Man skal huske at have sjælen med, er Jan Missers budskab. At knokle er ikke et mål i sig, det skal balanceres af livet med familie og venner: ”Vi har en sjælden stor vennekreds, helt tilbage fra gymnasietiden, vi er meget sammen, fx på rejser. Det er berigende at opleve noget sammen, gå til fodbold, se kunst, drikke rødvin.” Men man må ikke glemme at sætte sig mål, hvad enten de er store eller små, påpeger direktøren: ”Det giver stolthed, at man har arbejdet hårdt og nået nogle af sine mål.”

I 15 år var Jan Misser virksomhedens eneste sælger, og har således taget sin tørn. I dag har han det strategiske overblik og ca. 100 medarbejdere. Han holder af hverdagen, som han ikke har tænkt sig at ændre på. ”Jeg var med alle sælgerne på messe i weekenden, her påstod flere af dem, at de nødigt ville undvære mig – og jeg tillader mig naivt at tro, de mener det,” smiler direktøren, der samtidig understreger, at han sagtens kunne undværes ”…og så har man nået, det man skulle.”

Det sjoveste? ”Ja, det er, når vi som team får de rigtigt store projekter. Det kan ikke beskrives. Det er ligesom at vinde den store gevinst i Las Vegas. Andenpladsen giver ikke noget i vores branche.”

LAD OS RINGE DIG OP

Send os dit nummer, så ringer vi dig op til en uforpligtende snak.