Brenntag Nordic

BRENNTAG NORDIC

350.000 GODE GRUNDE TIL AT VÆLGE HP

Lenovos rolle som markedsledende er blevet udfordret af andre spillere med produkter, som brugerne gerne vil have, vurderer Nordic IT Manager, Jacob Lindberg, ved kemikoncernen Brenntag Nordic A/S. Selv sparer han fremover 350.000 kroner om året på budgettet ved at skifte til pc’er fra HP i stedet for Lenovo.

I Brenntag Nordic har der ellers været en lang tradition for at købe IBM og Lenovo, men at Jacob Lindberg nu rokker ved denne indkøbsstrategi, er en stærk trend i tiden, mener han. ”Det er lidt ligesom udviklingen inden for mobiltelefoner: Før valgte man – for at sikre kvaliteten – TDC på trods af, at de var lidt dyrere. Nu har konkurrenterne imidlertid halet ind på dem, og man får samme kvalitet langt billigere hos flere andre udbydere. Min holdning er, at når man kan gå over på den anden side af gaden og spare 25 procent, så gør vi det.”

Det lyder nemt og ligetil, men it-chefen har gjort sig grundige overvejelser i tæt dialog med Datacon, inden beslutningen om at skifte pc-producent blev truffet. Ikke mindst har det vægtet tungt, at skiftet fra IBM- til HP-servere i Brenntag Nordic i 2013 har været en positiv oplevelse. Jacob Lindberg forklarer: ”HP-serverne er fyldt tre år og har nu afskrevet sig selv. Det var helt klar medvirkende til, at jeg var åben over for Datacons overbevisende argumentation for HP-pc’er.”

 

KLÆDT PÅ TIL ‘MORE FOR LESS’-PERFORMANCE

Datacon, som har været samarbejdspartner siden 2008, karakteriserer Jacob Lindberg sådan: ”De er fremme i skoene, opdaterede, klædt på til at håndplukke de rigtige specialister ved HP. Datacon står bag mig og den performance, jeg skal levere til min ledelse, der blandt andet handler om at få ’more for less’.

Da beslutningen var truffet, faldt valget på disse modeller: HP Elitebook 820 G3 med 12” skærm og HP Elitebook 840 G3 med 14” skærm. Om dem siger han: ”180 kroner er der i forskel på den lille og den store model, så nu kan vi tilbyde alle vores medarbejdere at få en lille, let model, hvis de rejser meget, og stadig fastholde en afskrivning på tre år.”

Tidligere var de små rejsevenlige pc’er så dyre, at afskrivningen måtte løbe over fire år – med HP-modellerne kan alle pc’er følge samme rytme med en treårig udskiftning.

Brenntag Nordic har 450 brugere, hvilket betyder, at 120 pc’er hvert halve år udskiftes. HP var kvikke til at vende tilbage med skarpe priser og de to specifikke referencemodeller. Modeller, der blandt andet var udstyret med et nordisk tastatur og ramte plet i it-chefens smag.

”Det har været en udfordring med tre forskellige tastaturtyper på henholdsvis dansk, svensk (som også anvendes i Finland) og norsk. Med et nordisk layout er vi ikke afhængige af, om maskinen fx er indkøbt til Danmark, men kan sende den til alle vores nordiske lande. Desuden betyder det, at der kun er ét lager. Det er meget nemmere for mig og god service.

Gode gamle knapper er endvidere noget af det, Jacob Lindberg er optaget af ved de nye pc’er. HP har nemlig en fysisk knap til at slå trådløs til og fra. ”Den er placeret, så du ser den, når du åbner maskinen. Det er genialt og godt for sikkerheden, hvis du fx sidder i flyveren og derved undgår at skulle lede i Windows efter denne funktion. Lige ved siden af sidder en mute-knap. Det er rart. Nogle knapper er stadigvæk smarte at have,” lyder det fra ham.

Levetid på batteriet vejede også tungt i hans overvejelser. Tidligere var garantien ét år, mod HP’s tre år på tilsvarende maskiner, hvilket i praksis betyder, at it-chefen ikke kommer til at skifte batteri i pc’ens levetid. Før blev cirka 10-15 procent af batterierne skiftet til 1.200 kroner stykket plus en times arbejde med at få det gjort.

Brenntag Nordic logo

PROFIL

Brenntag blev grundlagt i 1916 i Danmark (Superfos Kemi) og beskæftiger i 450 medarbejdere i Norden.

I Norden er Brenntag Nordic repræsenteret i Danmark, Norge, Sverige og Finland, fordelt på 14 lokationer. Brenntag Nordic er blandt de førende virksomheder i verden inden for kemi-distribution.

Læs mere om Brenntag Nordic: www.brenntag-nordic.com

Claus AndersenClaus Andersen
Business Development Manager

T: +45 21 732 610
Send en mail til Claus

UDVALGTE KUNDER

LAD OS RINGE DIG OP

Send os dit nummer, så ringer vi dig op til en uforpligtende snak.