DTU Fysik

DTU FYSIK

RÅ REGNEKRAFT KALDER PÅ TÆT SPARRING OG RÅDGIVNING

Kvantefysik, fusionsenergi og nanoteknologi er vanskelige begreber for lægfolk, men giver mening, når det omsættes til ting, som berører os i hverdagen. Senest har DTU Fysik været i medierne med overskrifter som: ”Danske forskere har udviklet den hidtil mest effektive teknik til at omdanne CO2 til træsprit” og ”Billigere katalysatorer skal give renere luft i byerne.”

Forudsætningen for forskningen bag disse og flere andre resultater er i stor udstrækning masser af computerkraft i form af HPC (High Performance Computing). ”Når vi køber større og mere komplekse systemer, har vi brug for faglig sparring omkring den teknik, der er aktuel og på forkant med udviklingen,” siger it-chef ved DTU Fysik, Ole Holm Nielsen. Også sparring på den kommercielle side er vigtig for ham, da dette er hans garanti for at få de rigtige produkter til den rigtige pris.

 

VI HAR OGSÅ BRUG FOR RÅDGIVNING

På den tekniske side er universitetet selvsagt særdeles velfunderet, men trods det er der brug for yderligere specialviden, og det er her, at Datacons bidrag kommer på banen.

”Moderne servere er meget komplekse med mange valgmuligheder i forbindelse med konfiguration og valg mellem dusinvis af processorer. Derfor trækker vi på professionel assistance, når vi skal vurdere hvilken løsning, der er den bedste til en given opgave. Datacons viden omkring Intel-processorer er i den forbindelse meget værdifuld.”

HPC-systemer bruger normalt InfiniBand-netværks superhurtige forbindelser mellem serverne. Dette netværk er ofte så kompliceret at konfigurere, at der også her er brug for dialog og vejledning omkring det konkrete setup, forklarer Ole Holm Nielsen og illustrerer:

”Det handler om den dialog, vi har. Jeg fremsætter krav og ønsker. Datacon giver modspil med den tekniske indsigt, de har. Ad den vej rammer vi den rigtige løsning 100 procent.”

Når et universitet som DTU Fysik indkøber computere til store projekter, skal det i udbud, og den billigste leverandør vinder i princippet kontrakten. Men at være billigst dækker i denne kontekst over en mere sammensat betragtning.

”På dag til dag-basis indkøber vi hos Datacon under SKI-aftalen (Statens og Kommunernes Indkøbs Service), fordi de også her har kompetencen. Det samme har været tilfældet i større udbud, hvor Datacon har evnet både at imødekomme kravspecifikationen og skabt de mest fordelagtige økonomiske rammer, så vi på DTU får mest muligt for vores budget.

DTU Fysik logo

PROFIL

DTU Fysik har følgende forskningsområder:

  • Biofysik og komplekse systemer
  • Eksperimentel overflade- og nanomaterialefysik
  • Neutroner og røntgen-baseret materialefysik
  • Plasmafysik og fusionsenergi
  • Kvantefysik og informationsteknologi
  • Teoretisk atomar-skala fysik

Læs mere om DTU Fysik: www.fysik.dtu.dk

Martin SchjørringMartin R. Schjørring
Senior Account Manager

T: +45 20 424 000
Send en mail til Martin

UDVALGTE KUNDER

LAD OS RINGE DIG OP

Send os dit nummer, så ringer vi dig op til en uforpligtende snak.