KAB

KAB

ØGET SERVICERING MED FIREDOBLING AF DATAKRAFT

KAB, der administrerer almene boliger, eller nærmere bestemt 50.000 lejemål, med 1.200 medarbejdere, har de senere år arbejdet med en virtualiseringsstrategi med blandt andet det mål at minimere antallet af fysiske maskiner og at digitalisere dokumenter. Inde på deres hjemmeside står der: KAB – bedre boliger for alle – hvilket er det bagvedliggende budskab for virksomhedens it-drift.

Det handler om at kunne give medarbejderne de bedste forudsætninger for at servicere beboere, bestyrelse og andre interessenter. Dette kneb det imidlertid med i det eksisterende it-system, som med fem år på bagen var parat til udskiftning.

 

ØNSKESEDDEL

Driftstekniker ved KAB, Christian Hansen, gik derfor i slutningen af 2013 i gang med at skrive en ønskeseddel, der året efter resulterede i en HP 3PAR-løsning med otte nye rack-servere og cirka 80 terabytes storage til drift af KAB’s 140 virtuelle servere.

”Det er en firedobling af vores datakraft. Implementeringen, som begyndte i januar 2014, har spillet eksemplarisk, ikke mindst i kraft af vores gode samarbejde med Datacon,” siger Christian Hansen.

KAB var som sagt vokset ud af det eksisterende system. Kapacitetsudfordringerne og øgede serviceomkostninger sendte dem på udkig efter nye platforme, der aktuelt kunne løfte arbejdsopgaverne og samtidig var fremtidssikrede. ”Her vurderede vi, at HP havde mest tyngde. De har en god tankegang omkring storage og design af løsninger,” siger driftsteknikeren og kalder HP’s HP 3PAR-løsning entreprise-minded med høj oppetid og god performance.

”Der er nogle leverandører, der udvikler funktioner, som desværre går ud over basisproduktet.” Christian Hansens ønskeseddel bestod således i sin enkelthed af tre punkter – den nye løsning skulle leve op til at:

  • Være nem at administrere
  • Have høj performance
  • Have et attraktivt prisniveau

Bag prioritering lå en analyse via sizing-modeller af, hvordan KAB’s verden antageligt vil komme til at se ud om tre til fire år, og hvilke behov der kunne tænkes at opstå. Dette for at sikre en løsning med mulighed for løbende opgradering.

KAB logo

PROFIL

KAB er ejet af beboerne i ca. 60 boligorganisationer og -selskaber med over 50.000 lejemål i hovedstads-regionen.

KAB beskæftiger ca. 1.200 medarbejdere.

Læs mere om KAB: www.kab-bolig.dk

Flemming PoulsenFlemming Poulsen
Senior Account Manager

T: +45 21 419 624
Send en mail til Flemming

GARTNER PEGEDE OGSÅ PÅ HP

Her skelede Christian Hansen også til it-verdenens førende internationale rådgiver, Gartner, der pegede på, at HP er markedsledende inden for storage – ”HP har en tydelig profil omkring R/D (research and development), der understøttes af, at de bruger resurser på at følge markedets udvikling op med skarpe produkter, der matcher morgendagens krav til performance og pris.”

 

DEN RIGTIGE LØSNING I FØRSTE FORSØG

Datacon agerer sparringspartner, når KAB’s egen it-afdeling har brug for specialistviden. I det konkrete projekt, assisterede Datacon med idriftsættelse, netværksopsætningen samt tekniske råd til opsætning mod virtualiseringsmiljø. Fra beslutning til implementering gik der cirka to måneder.

”Det er altid et fokuspunkt for os, at processerne ikke trækker i langdrag – og med Datacon fik vi hurtigt klarlagt, hvad vi havde behov for også i forhold til teknisk ekspertise. Datacon har været helt med på at spille bold i dette projekt. Der har været teknisk tunge personer, jeg kunne sparre med, når jeg havde spørgsmål. Det har gjort beslutningsgrundlaget mere sikkert at stå på.”

UDVALGTE KUNDER

LAD OS RINGE DIG OP

Send os dit nummer, så ringer vi dig op til en uforpligtende snak.