Niels Brock Universitetet

NIELS BOHR INSTITUTET

SIKKERHEDEN HALTER, NÅR DATA TIL EN VÆRDI AF 2 MILLIONER BLIVER AFLEVERET I EN NETTOPOSE

Otte diske med data til en samlet værdi af over 2 millioner kroner i en Nettopose, lyder som en molbohistorie, men det var faktisk en gang virkeligheden for Brian Vinter, der er professor på Niels Bohr Institutet og ansvarlig for HPC på Det Natur- og biovidenskabelige Fakultet, Science.

Niels Bohr Institutet er hjemsted for forskere inden for astronomi, geofysik & klima, nanofysik, partielfysik, kvantefysik & biofysik. Men ikke altid datasikkerhed!

 

SIKRE, AT VIDEN IKKE FORSVINDER

Science har siden hen investeret i ikke bare ét projekt, men hele tre projekter, der alle har ét klart mål: Sikre, at viden ikke forsvinder.

”Opgaven er egentligt nem at definere, men virkeligheden er en helt anden. Vi skal have én samlet løsning, hvor forskerne kan gemme data til fælles anvendelse,” fortæller Brian Vinter og fortsætter:

”Løsningen skal være åben, så alle vores forskere kan tilgå data både herinde på instituttet og via et webinterface, men uden at gå på kompromis med sikkerheden. Datacon er med til at bygge det teknologiske og infrastrukturelle fundament baseret på Dell hardware.”

Niels Bohr Institutet bygger selv en software standardløsning ovenpå, baseret på det bedste inden for forsknings- og universitetsverdenens open source-løsninger, inklusiv Lustre.

Niels Brock Universitetet logo

PROFIL

Niels Bohr Institutet (oprindelig Københavns Universitets Institut for Teoretisk Fysik) blev grundlagt af Niels Bohr i 1920. Det nuværende Niels Bohr Institutet er en sammensmeltning af de fire tidligere institutter for de fysiske fag ved Københavns Universitet: Astronomisk Observatorium, Ørsted Laboratoriet, Geofysisk Institut og Niels Bohr Instituttet på Blegdamsvej.

Forskningen på Niels Bohr Institutet spænder over astronomi, geofysik & klima, nanofysik, partielfysik, kvantefysik & biofysik.

Læs mere om Niels Bohr Institutet: www.nbi.ku.dk

Martin SchjørringMartin R. Schjørring
Senior Account Manager

T: +45 20 424 000
Send en mail til Martin

HIGH PERFORMANCE COMPUTING OG STORAGE

Internt på Niels Bohr Institutet ved de utroligt meget om, hvad de vil have, når det gælder High Performance Computing. Hans Henrik Happe, HPC-System Administrator ved instituttet, fortæller at der pt. kører mellem 15 og 20 forskningsprojekter inden for hans område.

Konkret omfatter projektet High Performance storage til scientific computing og avanceret databearbejdning samt et tilhørende arkiveringssystem.

”Begge systemer skal have redundans, så dele af systemet kan fejle uden at det påvirker vores drift,” udtaler Hans Henrik Happe.

 

5-10-50 ÅRS DATAARKIVERING

Forskerne får tildelt mange fundingmidler til både grundforskning og specialprojekter. Disse forskningsprojekter skal dels bruge ekstraordinær datakraft til simuleringsopgaver og billeder og dels til dataarkivering, når først projektet er afsluttet.

UDVALGTE KUNDER

LAD OS RINGE DIG OP

Send os dit nummer, så ringer vi dig op til en uforpligtende snak.