Niels Bohr Institutet

NIELS BOHR INSTITUTET

HVAD KAN MAN FÅ FOR 1,5 MILLIONER KRONER?

Det enkle spørgsmål er kernen i it-udbud i universitetsverdenen. Ofte er pengene til nye investeringer kommet via fonde til konkrete forskningsprojekter. Derfor handler det ikke, som i stort set resten af samfundet, om at spare penge – derimod om at bruge hver en øre optimalt.

 

HPC-MARKED

Internt på Niels Bohr Institutet ved de utroligt meget om, hvad de vil have. Hans Henrik Happe, HPC-System Administrator ved instituttet, fortæller at der pt. kører mellem 15 og 20 forskningsprojekter inden for hans område. Til det aktuelle HPC-projekt blev der ansøgt om midler til at fremme forskning via computerudstyr – på engelsk også kaldet, scientific computing.

”Jeg laver et udbudsmateriale sammen med jurister og andre kolleger. Forskerne har selv en god idé om, hvad de vil have. Vi går mere ind og ser på, hvor man kan få mest for pengene.”

Umiddelbart virker det såre simpelt, men når det kommer til computerkraft i store mængder, skal der en ekstra dimension til. ”Det handler, måske overraskende, om de mere bløde værdier,” siger projektleder og Key Account Manager ved Datacon, Martin Schjørring. Han peger på langvarige personlige relationer, der giver indsigt i kundens verden kombineret med at have fingeren på pulsen på det yderst dynamiske.

 

FLEST MULIGE REGNEMUSKLER

Forskerne kan således bruge al den regnekraft, de kan få. Og de vil hellere leve med, at noget fx ikke virker i fjorten dage, når det samtidig betyder, at de har dobbelt så mange regnemuskler resten af tiden, forklarer Hans Henrik Happe, der helt har barberet serviceaftaler og software væk af udbuddet.

Datacon vandt udbuddet, fordi de kunne levere flest servere for pengene, og fordi de qua deres tekniske viden samtidig kunne lave skarpe prioriteringer. ”Datacon er gode til at vurdere overflødige produkter – ’hvor meget kan vi rive ud, der ikke er brug for?’. Når man skal anskaffe så stort et antal, kan det betyde, at man kan få en ekstra server med i købet. Ved serverkøb er der en masse tilvalg – derfor er det vigtigt for os at spørge: ’Hov, har vi brug for det?’.”

”Datacon hjælper i designfasen. Vi har arbejdet med HPC i 10 år, og kan gå ind og give kvalificeret sparring på det tekniske plan, parallelt med at vi har et fintmasket leverandørnetværk, vi kan aktivere, uden at kunden skal bruge kræfter eller energi på det,” udtaler Martin Schjørring.

Niels Bohr Institutet logo

PROFIL

Niels Bohr Institutet (oprindelig Københavns Universitets Institut for Teoretisk Fysik) blev grundlagt af Niels Bohr i 1920. Det nuværende Niels Bohr Institutet er en sammensmeltning af de fire tidligere institutter for de fysiske fag ved Københavns Universitet: Astronomisk Observatorium, Ørsted Laboratoriet, Geofysisk Institut og Niels Bohr Institutet på Blegdamsvej.

Forskningen på Niels Bohr Institutet spænder over astronomi, geofysik & klima, nanofysik, partielfysik, kvantefysik og biofysik.

Læs mere om Niels Bohr Institutet: www.nbi.ku.dk

Martin SchjørringMartin R. Schjørring
Senior Account Manager

T: +45 20 424 000
Send en mail til Martin

UDVALGTE KUNDER

LAD OS RINGE DIG OP

Send os dit nummer, så ringer vi dig op til en uforpligtende snak.