Region Hovedstaden

REGION HOVEDSTADEN

STÆRKT NETVÆRK SKAL SIKRE FREMTIDENS SYGEHUSE

Region Hovedstaden er landets største institution. Opgaven med at udvikle og vedligeholde it-infrastrukturen på stedet er et dynamisk kapløb med den konstante udvikling inden for netværk-,  tele- og medieområdet. Det hele krydret med, at enhver indblanding i dagligdagen kræver en enorm koordinering – og i sidste ende kan koste menneskeliv. Når Datacon Enterprise Solutions i 2019 er med til at forbedre og sikre netværket i regionen, er det med et langsigtet fokus på at inspirere til hvordan fremtiden kan blive endnu mere smart, effektiv og sikker. Aftalen er på 135 mio. kr. og løber over de næste fire år.

Region Hovedstaden servicerer 1,8 mio. indbyggere og har Danmarks største sygehusvæsen med 12 hospitaler inkl. regionens Psykiatri, Den Sociale Virksomhed – tilbud inden for det specialiserede social- og specialundervisningsområde – og regionens akutberedskab. Det er en enorm arbejdsplads, hvor der hver dag behandles patienter og foretages operationer, både planlagte og akutte. Installationer, som i andre institutioner ville være en smal sag, kræver særlig koordinering og ekspertise, for at opretholde den nødvendige sikkerhed. Der findes mere end 230.000 netværksstik i regionen, så det er ikke en hvilken som helst tekniker, der bliver sat på opgaven med at foretage nye installationer.

Michael Fischer er Sektionschef for CIMT, Region Hovedstadens it-afdeling, med ansvar for netværk, telefoni og datacentre. Det vil spare regionen rigtig mange penge at optimere på en lang række områder. CIMT er allerede i gang med en længerevarende modernisering af regionens infrastruktur for at efterleve nutidige standarder og imødekomme fremtidige applikationer. Men det er lettere sagt end gjort på så stor en institution.

Enhver it-teknisk modernisering i regionen har sin egen avancerede projektplan. Man kan ikke lige lukke ned for et hospital, imens der arbejdes og det er en travl og nogle gange uforudsigelig hverdag at skulle bryde ind i. Det er kritisk at tage højde for, at medico- og andet hospitalsudstyr er testet op mod særlige enheder, hvorfor nye installationer er underlagt en gennemgribende testfase, før det kan implementeres og tages i brug på et travlt sygehus. Udvikling og forbedring er ikke blot en langt mere kompleks opgave i sig selv. Man løber samtidig om kap med teknologien, som udvikler sig hurtigere end nogensinde.

Region Hovedstaden server

Region Hovedstaden logo


FAKTA

REGIONEN

  • Region Hovedstaden servicerer omkring 1,8 mio. indbyggere
  • Regionen har Danmarks største sygehusvæsen med 12 hospitaler
  • I de næste 7 år skal der hvert år ombygges et areal svarende til Københavns Lufthavn

 

REGIONENS NETVÆRK

  • Der er 230.000 netværksstik i regionen, som skal fornyes
  • Det skønnes at ville tage 95.000 mandetimer, svarende til 78 mandeår, at skifte og teste alle stik
  • Der skal udskiftes og udbygges Wi-Fi netværk med ca. 25.000 wireless access points
  • Der skal testes og trækkes 10.000 km kabel svarende til afstanden mellem København og San Francisco
  • Over de næste 4 år skal der udrulles HPE Aruba netværksløsninger for godt 135 mio. kr.

 

Læs mere om Region Hovedstaden: https://www.regionh.dk

Martin SchjørringMartin R. Schjørring
Senior Account Manager

T: +45 20 424 000
Send en mail til Martin

Det er derfor en kompleks opgave Datacon Enterprise Solutions er kommet på, når de sammen med Michael Fischer står for at styrke regionens netværk og tilhørende services for at sikre den nødvendige kapacitet, sikkerhed og tilgængelighed til at håndtere et stadigt stigende behov for hurtig datahåndtering på tværs af regionen.

Datacon Enterprise Solutions har vundet opgaven på basis af en længerevarende udbudssag, og har i første omgang vundet retten til at levere en række innovative HPE Aruba netværksløsninger, hvilket for så vidt kan forekomme enkelt nok. Det er det bare ikke.

SIKKER HOSPITALSDRIFT REDDER LIV

Selvom en stærk netværksforbindelse er noget de fleste forstår at sætte pris på, er det i Region Hovedstaden en særlig alvorlig dagsorden, der stiller krav om stabil og sikker drift. Her handler det i sidste ende om menneskeliv.

Traditionelt set er Danmark foregangsland på den digitale front. Det betyder et stadigt stigende antal enheder, som belaster det trådløse netværk, og det gælder ikke kun avanceret hospitalsudstyr. Vand- og varmepumper samt en lang række andre byggetekniske installationer er i dag koblet på netværket, og flere kommer til i fremtiden. Vi lever i en højteknologisk tid, og Michael Fischer mener, at der er brug for en holistisk tilgang til hvordan man sikrer en stabil, sikker, agil og skalerbar infrastruktur nu og i fremtiden.

”I Danmark har vi et komplekst sygehusvæsen og der er ikke plads til ’nedetid’ på et sygehus”, forklarer Michael Fischer og fortsætter: ”Det trådløse netværk skal være stærkt nok til at sikre fri bevægelighed og samtidig skabe en sikker og stabil forbindelse, så data ikke går tabt, selvom læger og sygeplejersker bevæger sig rundt på sygehuset, imens de indtaster informationer og behandler patienter.”

Michael Fischer foran Rigshospitalet

Datacon Enterprise Solutions er specialiseret i kompleks it-infrastruktur og er helt bevidste om, at denne her opgave mere end nogen anden kræver, at de kan se ind i fremtiden. Men det er præcis det, de er gode til.

”Det er en stor fordel for os, at vi er tæt på udviklingen og har fingeren på pulsen. Vi udfordrer status quo med udgangspunkt i regionens fremtidige strategiplan og vores viden om fremtidig teknologi. Det handler både om ordentligt hardware, men i høj grad også om at forudse de services, som brugerne forventer i fremtiden. Både de interne brugere som læger og øvrige medarbejdere. Men også de eksterne brugere som patienter og gæster på sygehusene” siger Martin Schjørring og tilføjer: ”Vi skal bruge vores viden til at inspirere, så løsninger i dag, også er bæredygtige i morgen.”

UDVALGTE KUNDER

LAD OS RINGE DIG OP

Send os dit nummer, så ringer vi dig op til en uforpligtende snak.