Syddansk Universitet

SYDDANSK UNIVERSITET

DANMARKS STØRSTE SUPERCOMPUTER

Abacus 2.0, Danmarks største supercomputer til en samlet pris på ca. 50 mio. kroner, kan bruges af forskere fra alle landets universiteter, men også af organisationer og erhvervsvirksomheder. Visionen om landsdækkende powerfuld regnekraft var endelig blevet til virkelighed.

Processen inden havde været lang, trang og træg med at opnå enighed om, hvad der skulle bygges og hvordan. I udvælgelsen var der blandt andet høje krav til erfaring med at bygge store HPC-løsninger (High Performance Computing) samt krav til dokumentation for at besidde de rette it-mæssige kompetencer. ”Der var nogle ret store spillere med i opløbet, men Datacon havde det bud, som vandt, fordi de var mest kvalificeret til opgaven.”

 

FLERE FÅR ADGANG TIL SUPERRESSOURCER

Med den nye supercomputer ønsker universiteterne at udvide brugen af eScience til et bredt spektrum af forskningsområder til almindelige formål og til forskningsprojekter, og -grupper med særlige behov.

Projektet omfatter Syddansk Universitet, Aarhus Universitet, Københavns Universitet, Aalborg Universitet, Roskilde Universitetscenter, Danmarks Tekniske Universitet, Copenhagen Business School, IT-Universitetet, Statsbiblioteket og Det Kongelige bibliotek.

Det nationale HPC-center er etableret af DeIC i samarbejde med Syddansk Universitet.

Se video: http://youtu.be/JMHcKRpAKtc

Supercomputercenteret er fysisk placeret hos Syddansk Universitet, som er hovedansvarlig for projektet.

Løsningen giver en hidtil uset densitet og ikke mindst lavt strømforbrug i forhold til ydelse, hvilket har stor betydning for driftsomkostningerne over de minimum 5 år, som systemet skal køre.

SDU logo

PROFIL

Syddansk Universitet åbnede dørene for de første studerende i Odense i september 1966, og siden da er det gået stærkt. SDU har nu fem fakulteter med over 32.000 studerende, heraf næsten 20 % fra udlandet, og over 4.000 ansatte fordelt på hovedcampus i Odense samt regionale campusser i Slagelse, Kolding, Esbjerg og Sønderborg.

Syddansk Universitet har omkring 115 uddannelser inden for humaniora, samfundsvidenskab, naturvidenskab, sundhedsvidenskab og ingeniørvidenskab.

Læs mere om Syddansk Universitet: www.sdu.dk

Martin SchjørringMartin R. Schjørring
Senior Account Manager

T: +45 20 424 000
Send en mail til Martin

DET SIGER VORES KUNDER
Når Datacon først går ind i noget, gør de det 100 %. Det er uvurderligt i hverdagen at have en hotline til dem der har kontakten til grossisten, og at de sørger for at levere til tiden, til den aftalte pris.

STÆRKE PARTNERE

Datacon Enterprise Solutions er Hewlett Packard Enterprise Platinum Partner, hvilket betyder, at vi er en af de tungeste HPE løsningsspecialister på markedet, og én ud af kun to Platinum-partnere i Danmark.

Datacon Enterprise Solutions er HP Gold Specialist og Lenovo PC Platinum Partner. Det strategiske samarbejde bekræftes af vores store udvalg af certificeringer, ekspertise og succes. Det betyder, at vi er klædt på, til at give jer den skarpeste rådgivning og konfigurere de bedste løsninger.

Vi er Microsoft Cloud Solution Provider og Gold Partner, hvilket repræsenterer det højeste niveau af kompetencer og ekspertise på Microsofts teknologier. Det er samtidig et udtryk for vores tætte samarbejde med Microsoft og vores mange timers uddannelse og certificeringer.

HP partner logo
Microsoft partner logo
HPE Platinum Partner logo
Lenovo PC Partner Platinum logo

LAD OS RINGE DIG OP

Send os dit nummer, så ringer vi dig op og besvarer de spørgsmål du måtte have.