Vækstfonden

VÆKSTFONDEN

FRA MINUS TIL PLUSDAGE PÅ IT-PERFORMANCE

”Det tager evigheder, når jeg skal åbne Word.” ”Skærmen er helt hvid.” ”Cirklen kører bare rundt og rundt.” Frustrationerne stod i kø, når den hastigt stigende medarbejderstab ved Vækstfonden skulle skrive, arbejde i regneark eller lave en powerpoint-præsentation.

Situationen er den, at de personlige pc’er fra slutningen af 2012 løbende er blevet udskiftet med tynde klienter og en virtuel desktop-platform(VDI). Det var en strategisk beslutning, der var truffet for at imødegå en hurtigt voksende organisation. På fem år er Vækstfonden gået fra 60 medarbejdere til 100 medarbejdere og har en klar forventning om fortsat vækst; 120 medarbejdere inden for det kommende år.

I et sådant virtuelt miljø skulle medarbejderne på sigt få den fornødne fleksibilitet i arbejdsdagen, uden snærende bindinger til hardware, samt en øget sikkerhed i forhold til følsomme data. Problemet var blot, at platformen fik performance-vanskeligheder, da antallet af medarbejdere kom op omkring 80.

 

VI VIL HAVE ‘BÅDE OG’ TIL EN GOD PRIS

It-chef for Vækstfonden, Henrik Dalhof Jensen, indkaldte Datacon, som er fast it-samarbejdspartner, til en snak.
”Datacon kender os og er i ligeså høj grad sparringspartner som leverandør. De forstår vores udfordringer og er en vigtig partner på vores it-drift. Samarbejdet giver os adgang til en masse kloge folk, netværk og relationer,” udtaler Henrik Dalhof Jensen.

Rammen lå fast: Løsningen skulle passe ind i det eksisterende miljø, have mulighed for udvidelse, høj performance, stor fleksibilitet, og endelig måtte løsningen ikke være for dyr.

 

SALTVANDSINDSPRØJTNING TIL VDI-MILJØET

Datacons bud var at give VDI-miljøet et VSA-boost. Sales Manager ved Datacon, Claus Andersen, forklarer: ”Vi har lavet en løsning, hvor hele VDI-miljøet er på serverne inklusive VSA-software, der gør det muligt at kombinere ekstremt hurtige diske med almindelige diske. Vi flyttede ganske enkelt VDI væk fra storage og op på serverne. Det frigiver plads, og resultatet er en langt bedre performance. Alternativet var at udskifte storage-systemet eller gøre brug af alternative I/O-accelerator-løsninger, hvilket ville have givet samme effekt, men med en faktor to på prisen.”

Vækstfonden logo

PROFIL

Vækstfonden beskæftiger 160 medarbejdere, fordelt på kontorer tre steder i landet: I Hellerup, Vojens og i Randers.

Vækstfonden er statens finansieringsfond, en uafhængig fond med en selvstændig lov og bestyrelse. Fonden skal fremme vækst og fornyelse i små og mellemstore virksomheder, for på den måde at opnå større samfundsøkonomisk afkast.

I samarbejde med private investorer har fonden siden 1992 medfinansieret vækst i over 6.000 virksomheder for et samlet tilsagn på mere end 17 mia. kr. Vækstfonden investerer med egenkapital i partnerskab med private investorer og finansierer med lån og kautioner i samarbejde med danske finansieringsinstitutter.

Læs mere om Vækstfonden: www.vf.dk

Claus AndersenClaus Andersen
Business Development Manager

T: +45 21 732 610
Send en mail til Claus

FRA SALGSTALE TIL VIRKELIGHED

Det er en øvelse at komme i mål med både krav, ønsker og behov, og Henrik Dalhof Jensen vurderer selv, at dette projekt lykkedes, fordi der ligger et langvarigt samarbejde som fundament. Vækstfonden havde ikke mulighed for at afprøve løsningen i praksis inden køb. De valgte i realiteten at stole på HP’s anbefaling, de få eksisterende erfaringer samt Datacons rådgivning.

UDVALGTE KUNDER

LAD OS RINGE DIG OP

Send os dit nummer, så ringer vi dig op til en uforpligtende snak.