Container Centralen A/S er verdens største leverandør af transportbure til blomster. I 2012 rykkede hovedsædet fra Danmark til Holland, og i den forbindelse blev nye strategier kørt i stilling, hvor it i stor udstrækning har og har haft en central rolle.

Mirza Mutilovic, Solutions Architect i Container Centralen, forklarer: ”Vi startede med at strukturere processerne og at konsolidere hostingcentre, vi havde tre forskellige og er nu på vej til 2.” Som en del af denne proces følger i 2016 udskiftning af 110 pc’er på én gang. Og i den forbindelse øjner it-manden en mulighed for besparelser, der dog ikke må ske på bekostning af hverken performance, holdbarhed, stabilitet, brugervenlighed eller garanti. Det skulle blive til 750.000 gode danske sparede kroner, og det har tillige gjort ham gode erfaringer rigere.

Et år uden reparationer – en succeshistorie
Fra tidligere og andre organisationer har Mirza Mutilovic referencer til projekter, hvor dyre business-modeller med succes er blevet valgt fra til fordel for HP’s mindre bærbare computere. Alt taget i betragtning kræver det dog is i maven at træffe sådan en beslutning. Mirza Mutilovic vælger derfor at drøfte sine overvejelser med Datacon og kommer frem til at teste pc’er fra tre forskellige leverandører, for på den måde at få et reelt billede af, hvordan de fungerer i Container Centralens hverdag. ”Valget faldt på HP ProBook, som også viste sig at være en hurtigere maskine, sammenlignet med de andre testmodeller. De mere end hundrede maskiner har nu kørt i et års tid, og vi har ikke haft en eneste til reparation endnu. En regulær succeshistorie,” siger han.

En del af en overordnet strategi
Container Centralens it-afdeling har inden for halvandet år fundet syvcifrede besparelser, oplyser Mirza Mutilovic. Dertil kommer en forhøjelse af serviceniveauet i organisationen, som er opnået ved at strømline it-processerne, konsolidere infrastruktur og datacentre samt ved at forhandle bedre aftaler med leverandører. ”Det er en del af en overordnet it-strategiplan, der i korte træk går ud på, at forretningen kan få meget mere fleksibilitet ud af it-infrastrukturen, ligesom vi har udskiftet alle mobiltelefonerne, hvor medarbejderne nu kan vælge egne telefoner.”

Læs hele historien